Inez Mertens        

Inez Mertens is Romana's Pilatesdocent, Sporthaptonomisch begeleider,, docent speciaal onderwijs en werkt met een assistentiehond
In 2005 is Inez gestart met Intenz Body Awareness. Dit bedrijf is doorontwikkeld en uitgegroeid tot VOF Dans en Pilatesstudio NB in 2009 met haar levenspartner Rolf van der Laan. De studio heet sinds 2022 P-Studio.


" Met passie en gedrevenheid mensen weer vol vertrouwen laten bewegen op topniveau" dat is het motto van Inez


Inez sport al haar hele leven, paardrijden, zwemmen, hardlopen en dansen. Door een ernstige blessure kon ze in 2001 niet meer lopen of dansen. De diagnose was ook dat zij nooit meer pijnvrij zou zijn. Die diagnose kon Inez niet aannemen. Haar zoektocht naar herstel maakte niet alleen dat Inez weer pijnvrij bewoog , maar ook dat ze samen met Rolf finalist werd op het WK-Ballroom Showdansen, Nederlands Kampioen Showdansen, meervoudig vice kampioen prof Ballroomdansen en meervoudig finalist bij de amateurs ballroomdansen hoofdklasse NADB.  
Daarna kwam vanuit de danswereld, zowel nationaal als internationaal, als vanzelf de vraag naar fysieke begeleiding door Inez bij revalidatie en (top) sporttraining. 

 

In augustus 2018 behaalde Inez haar diploma als Romanas Pilatesdocent bij Marjorie Oron. Deze opleiding staat bekend als de meest gerenommeerde in de wereld. 


Voor 2009 werkte Inez oa. in het onderwijs als docent ZMOK-met internaat en als beleidsmedewerker binnen de overheid  

 

Gediplomeerd Romana's Pilatesdocent opgeleid door Marjorie Oron

CRKBO geregistreerd docent

Haptonomisch begeleider opgeleid door Frans Veldman Jr ,geregistreerd bij Wetenschappelijk Instituut Haptonomie.