Rolf van der Laan

Pilates is lekker. Dat klinkt misschien wat gek, maar zo ervaar ik het.
Het lichaam is niet gemaakt om stil te zitten, maar dat is wel iets wat heel veel mensen heel goed kunnen. Het lichaam is als een machine. Die heeft onderhoud nodig. En als je dat goed doet, dan kan ie steeds meer. Die ervaring (de mijne) probeer ik door de geven aan anderen. Op zoek naar wat je kan, en dan een beetje meer.
Humor is voor mij een belangrijk onderdeel van de les. Soms kan het dienen om de spanning te halen uit een moeilijk moment, maar vooral gebruik ik humor als motivator. Om nét nog even een beetje langer, dieper of verder te komen.

Dat is pilatesles geeft is voortgekomen uit mijn historie als danser.
Als professioneel ballroomdanser heb ik vele jaren samen met Inez de hele wereld over gereisd en als veelvoudig vice-kampioen Nederland vertegenwoordigd op Europese- en Wereldkampioenschappen. Ons hoogtepunt was het behalen van de finale van het wereldkampioenschap showdans in 2014.

In mijn leven naast het danser ben ik in de jaren 90 afgestudeerd als productontwerper. In die functie heb ik onder meer gewerkt bij bedrijven in(winkel)interieurbouw, en de metaal. Heb ik lesmateriaal ontwikkeld om jonge kinderen te interesseren voor techniek en ben ik enkele jaren mede-eigenaar geweest van en bedrijf dat zeer uiteenlopende design oplossingen verzon en realiseerde voornamelijk in RVS. Een voorbeeld van mijn werk dat vrijwel niemand gemist kan hebben is het spreekgestoelte waaraan Rutte al zijn Corona-persconferenties heeft gehouden.

Na een aantal jaren pilates les geven ging toch ook het verleden van vormgeven en creëren weer kriebelen. Het maken van pilatesapparaten is nu een mooie aanvulling geworden op de ‘normale’ werkzaamheden als pilatesdocent.
Goede pilatesapparaten geven een zeer specifiek gevoel wanneer je de oefeningen uit voert. Voor het maken van de apparaten ervaar ik het daarom als groot voordeel dat ik naast pilatesdocent vooral ook pilatesbeoefenaar ben.

Op 1 november 2019 behaalde Rolf zijn diploma als Romanas Pilatesdocent bij Marjorie Oron. Deze opleiding staat bekend als de meest gerenommeerde in de wereld.