Pilates is een uitdagende, dynamische, volledige work-out

Met Pilates train je stapsgewijs je gehele lichaam. Hierdoor verbetert je lichaamshouding, je versterkt en verlengt je spieren. Je conditie wordt groter. De basis van de training is het versterken en verlengen van je romp (buik-, rug- en bekkenbodemspieren). Door deze spieren te trainen, verbeter je je stabiliteit. Je lichaam wordt sterker, je bent meer in balans en je hebt controle over je eigen lichaam.

De trainingen worden uitgevoerd op apparaten. De apparaten bieden weerstand aan je bewegingen waardoor je je dieperliggende spieren moet gebruiken. De oefeningen moeten in een flow en met precisie uitgevoerd worden voor optimaal effect. Deze klassieke methode is al bijna honderd jaar de meest oorspronkelijke training van Pilates en zorgt er voor dat je optimaal effect zult ondervinden van je training. De methode is vernoemd naar de grondlegger: Joseph Pilates.

P-Studio is ingericht met alle apparaten die Joseph Pilates ontwikkeld heeft .In onze studio werken we met de apparaten van het merk Gratz . Gratz heeft de oorspronkelijke apparaten van Joseph Pilates gebouwd en maakt deze apparaten nog steeds met de hand om de beste kwaliteit te waarborgen.