INEZ MERTENS

Inez Mertens is Romana's Pilatesdocent, Haptotherapeut, docent speciaal onderwijs en grondlegger van Physynergie.

In 2005 is Inez gestart met Intenz Body Awareness. Dit bedrijf is doorontwikkeld en uitgegroeid tot VOF Dans en Pilatesstudio NB in 2009 met haar levenspartner Rolf van der Laan. De studio heet sinds 2022 P-Studio.

" Met passie en gedrevenheid mensen weer vol vertrouwen laten bewegen op topniveau" dat is het motto van Inez

Inez sport al haar hele leven, paardrijden, zwemmen, hardlopen en dansen. Door een ernstige blessure kon ze in 2001 niet meer lopen of dansen. De diagnose was ook dat zij nooit meer pijnvrij zou zijn. Die diagnose kon Inez niet aannemen. Haar zoektocht naar herstel maakte niet alleen dat Inez weer pijnvrij bewoog , maar ook dat ze samen met Rolf finalist werd op het WK-Ballroom Showdansen, Nederlands Kampioen Showdansen, meervoudig vice kampioen prof Ballroomdansen en meervoudig finalist bij de amateurs ballroomdansen hoofdklasse NADB.

Daarna kwam vanuit de danswereld, zowel nationaal als internationaal, als vanzelf de vraag naar fysieke begeleiding door Inez bij revalidatie en (top) sporttrainin g. H ierbij maakt Inez gebruik van Physynergie .

Physynergie is de door Inez ontwikkelde methode om weer pijnvrij en met een verbeterde techniek te kunnen sporten en bewegen.

Voor 2009 werkte Inez oa. in het onderwijs als docent ZMOK-met internaat en als beleidsmedewerker binnen de overhed